Sposób przygotowania

W pierwszej kolejności cytrynę bardzo dokładnie parzymy. Z umytej cytryny wyciskamy sok, a później trzemy z cytryny skórkę na tarce o małych oczkach. Białka oddzielamy od żółtek Żółtka wraz z cukrem ucieramy na gładką masę. Do tego dodajemy sok wyciśnięty z cytryny oraz startą skórkę i dalej ucieramy. Masło roztapiamy, a następnie dodajemy do utartej masy. Do masy tej dodajemy również mąkę oraz mleko. Wszystkie te składniki bardzo dokładnie mieszamy ze sobą. Z masy wyrabiamy okrągłe ciasteczka. Blachę obkładamy papierem do pieczenia, a następnie układamy na niej uformowane ciasteczka. Ciasteczka cytrynowe pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na złotawy kolor.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    tom

    mniam mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    bardzo dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    świetne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !