Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuszki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 20 dag
mleko 5 szkl
jajko 1 szt
jabłko 1 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: racuszki

mleko wlewamy do garnka dodajemy do niego mąkę i jajko miksujemy dodajemy jabłka pokrojone na małą kosteczkę wszystko mieszamy i doprawiamy solą racuszki kładziemy łyżką na rozgrzany tłuszcz i smażymy z obu stron na złoty kolor gdy ostygną prószymy cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak