Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 kg
papryka czerwona 1 sztuka
jajko 1 sztuka
buła tarta
mąka
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
ząbek czosnku 1 sztuka
olej do smażenia
ser salami 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe

Piersi z kurczaka pokroić w plastry, które następnie delikatnie rozbić ręką. Przyprawić mięso solą i pieprzem, czosnek posiekać w kosteczkę lub przecisnąć przez praskę i natrzeć nim mięso. Paprykę pokroić w paski, a ser żółty w plastry grubości około 5 mm. Na plastry piersi z kurczaka położyć plaster sera żółtego, 2 paski papryki i zawinąć w roladkę (można spiąć wykałaczką). Następnie zwinięte roladki obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Roladki smażyć na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 13.07.2013 08:33
smaczne są takie roladki
Bernadeta1 21.04.2013 13:24
uwielbiam takie roladki
Jodaj 29.08.2012 07:14
pyszne roladki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak