Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryż z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 saszetki
warzywa mrożone 1 poakowanie
sos chiński
pierś z kurczaka 2 sztuk
olej

Przepis i sposób przygotowania na: ryż z warzywami

Ryz gotujemy na wolnym ogniu . Pierś z kurczaka obieramy ze skórki i myjemy kroimy w małe kosteczki i podsmażamy na patelni z odrobiną oleju. Gdy się podsmaży dodajemy mrożone warzywa na patelnię i na wolnym ogniu ok15min dusimy czasem podlewając wodą , gdy dojdą dodajemy sos chiński i wszytko mieszamy i dusimy ok 5 min. Wykładamy ryż na talerz robimy dziurkę na środeczki i wlewamy tam sos

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia/tubisiek 25.12.2012 10:50
super!
IKrakowianka 07.02.2012 21:42
pycha
RenataZ-et 07.02.2012 20:43
super pomysł na pyszny obiad
Natalia23 06.02.2012 18:45
pycha :) ja polecam z ryżem smażonym i jak ktoś lubi na ostro to jeszcze wkroić ostrą papryczkę chili.
treonina 06.02.2012 18:38
proste i dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak