Sposób przygotowania

Zagotować wodę z cukrem (powinien powstać lekki syrop). W tym czasie owoce agrestu umyć, osuszyć i usunąć szypułki i każdego nakłuć wykałaczką. Gotowe owoce przesypać do słoika, zalać zimną zalewą i zakręcić. Pasteryzować około 15 minut. Przechowywać w chłodnym miejscu.

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    lubię agrest w kompocie
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    najcenniejsze zimowe zapasy
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    dobry
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    dawno takiego nie piłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !