Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z agrestu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

agrest 2 kg
woda 750 ml
cukier 2,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z agrestu

Zagotować wodę z cukrem (powinien powstać lekki syrop). W tym czasie owoce agrestu umyć, osuszyć i usunąć szypułki i każdego nakłuć wykałaczką. Gotowe owoce przesypać do słoika, zalać zimną zalewą i zakręcić. Pasteryzować około 15 minut. Przechowywać w chłodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 25.08.2013 21:34
dawno takiego nie piłam
gosia561 01.06.2012 23:58
dobry
kate.500 16.03.2012 05:59
najcenniejsze zimowe zapasy
MAR3STA 10.03.2012 17:37
super
caralajna 21.02.2012 10:57
lubię agrest w kompocie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak