Sposób przygotowania

Obie czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej i przestudzić. Ubić schłodzoną śmietanę. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i połączyć z czekoladą. Dodać mielone orzechy i wymieszać. Stopniowo dodawać śmietanę i mieszać. Dno keksówki posmarować cienką warstwą masy i ułożyć herbatniki, po czym ponownie posmarować masą i ułożyć herbatniki - i tak aż do wyczerpania składników. Zostawić na noc w lodówce. Następnego dnia odwrócić do góry dnem i wyłożyć na paterę. Dekorować polewą czekoladową i orzechami.

Komentarze

  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    rewelacyjny! :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    świetny pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    szybkie do zrobienia a w smaku rewelacyjne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pychotka
  • 3
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    ciekawe
  • 3
    original
    Opublikowano

    paula99926

    apetyczne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    smaczna pokusa
  • 3
    original
    Opublikowano

    Magda60

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !