Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Shrek

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5 szt
cukier 1 szklanka
mąka 1 szklanka
budyń śmietankowy 4 szt
olej 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
wrzątek 1 łyżka
Kubuś zielony duży 1 butelka
śmietana 1 woreczek
galaretka agrestowa 3 szt
biszkopty podłużne 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Shrek

Upiec biszkopt. Ubić pianę z białek, dodać cukier, żółtka, olej, budyń, mąkę przesianą z proszkiem - wymieszać. Dodać łyżkę wrzątku. Ciasto wylać na blachę i piec w 170 stopniach przez około 30-40 minut. Z soku odlać 1,5 szklanki soku i wymieszać w tym budynie. Resztę Kubusia zagotować. Do gotującego się wlać rozmącone budynie i ponownie zagotować. Gorącą wyłożyć na biszkopt. Gdy lekko przestygnie ułożyć na niej ciastka. 1 galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki wody i przestudzić. Dobrze schłodzoną śmietaną ubić na sztywno i wymieszać z galaretką. Wyłożyć na zimną masę kubusiową. Na wierzch wylać dwie przygotowane wcześniej galaretki - lekko tężejące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 10.03.2012 17:38
eleganckie ciacho
caralajna 10.02.2012 09:06
extra
Ada-Gaba 08.02.2012 15:59
pycha
treonina 06.02.2012 18:42
trafna nazwa :D fajne ciasto!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak