Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorki z tuńczykiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidor 4 szt
seler naciowy 3 łodygi
cebula dymka ze szczypiorkiem
jajko 1 szt
majonez 3 łyżki
sól i pieprz
groszek mrożony 1 łyżka
por
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
papryka po 1 strąku

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorki z tuńczykiem

Jajko ugotować na twardo. Paprykę pokroić w kostkę. Selera, pora i dymkę pokroić w cieniutkie plasterki. Zagotować w garnku wodę, wrzucić groszek, gotować 5 minut, dodać pozostałe warzywa oprócz pomidorów, gotować 2 minuty. Odcedzić, ostudzić. Jajko posiekać, wymieszać z warzywami i majonezem. Kawałki tuńczyka wyjąć z puszki, odsączyć, połączyć z sałatką, lekko wymieszać. Pomidory podzielić na połówki, wydrążyć miąższ, posiekać go, dodać do sałatki. Sałatką napełniać połówki pomidorów, ozdobić łodygami selera naciowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak