Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 0,5 kg
ziemniaki 4 szt
marchew 1-2 szt
cebula 1 szt
korzeń pietruszki 0,5 szt
seler kawałek
boczek 15 dag
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 3-4 szt
woda 3 litry
żeberka wieprzowe 20 wędzone

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak

Zagotować wodę, do gotującej wrzucić żeberko i gotować około 10 minut. Po tym czasie wrzucić liście laurowe, ziarenka ziela angielskiego i włoszczyznę startą na tarce na dużych oczkach lub pokroić w kostkę. Po około 20 minutach gotowania wyjąć żeberka i obrać mięso. Dodać do włoszczyzny. Kapustę pokroić na mniejsze kawałki (aby się nie ciągnęła na talerzu). Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i ugotować osobno. Boczek pokroić w kostkę i przesmażyć na patelni. Cebulę również pokroić w kostkę i dodać do podsmażonego boczku. Wymieszać i jeszcze chwilę przesmażyć razem. Gdy kapusta będzie już miękka, dodać boczek z cebulą, ziemniaki i całość zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 04.03.2012 19:02
pyszny
parysek10 01.03.2012 15:59
Lekki i pożywny.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak