Sposób przygotowania

Na patelni podsmażyć mięso wieprzowe na złoty kolor. przełożyć do garnka. Na tę samą patelnię włożyć pokrojone w plasterki pieczarki i cebulę pokrojoną w półplasterki. Dusić 10 minut, po czym dołożyć do mięsa wraz z pokrojoną marchewką i pietruszką. Razem dusić około 30 min. Marchewkę, pietruszkę, paprykę,ogórek i cukinię pokroić na drobną kostkę. Pomidory sparzyć gorącą wodą, zdjąć skórkę i pokroić w ósemki. Ryż ugotować w osolonej wodzie. 15 min.przed końcem duszenia dodać ogórek i paprykę. 5 minut przed zakończeniem duszenia dołożyć pomidory i keczup oraz przyprawy. Doprawić do smaku solą i pieprzem, podawać z ryżem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    uwielbiam leczo :) ale nigdy nie próbowałam z ryżem - czas przetestować
  • 1
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Pyszne leczo, bardzo lubię!
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !