Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować, przecisnąć przez praskę. Do lekko przestudzonych dodać obie mąki, jajko, szczyptę soli i wyrobić ciasto. Jabłka obrać ze skóry i podzielić na mniejsze cząstki, posłodzić lekko. Podobnie postąpić z gruszkami. Z ciasta formować małe placuszki, na każdym kłaść kawałek jabłka i kawałek gruszki, po czym zlepiać brzegu formując kulki. Gotowe wrzucać na osolony wrzątek i od czasu wypłynięcia na wierzch gotować jeszcze 2-3 minuty. Wyciągać łyżką cedzakową. Podawać ze śmietaną i cukrem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    takich jeszcze nie jadłam, brzmi smacznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !