Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z konfiturą jagodową

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 3 łyżki
jajko 3 sztuki
cukier 6 łyżek
sól
konfitury jagodowe
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z konfiturą jagodową

Białka oddzielić od żółtek, przyprawić je szczyptą soli i ubić na sztywno. Następnie dodać 3 łyżki cukru i ubijać na gładką, piękna pianę. Żółtka utrzeć z pozostałym cukrem. Dodać roztopione masło i cukier wanilinowy. Stopniowo dodawać utartą pianę. Łyżką napełniać foremki do połowy. Następnie dać odrobinę konfitury jagodowej i nałożyć jeszcze jedną łyżkę ciasta. Piec ok. 25 minut w 180 st. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 29.07.2012 15:40
a mąki nie dodajesz ?
dianix 21.03.2012 07:44
jagodowa- przepyszna
Juleczka20 15.02.2012 15:10
pycha
Ada-Gaba 12.02.2012 09:27
smaczniutkie
pioge7 12.02.2012 08:49
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak