Sposób przygotowania

Białka oddzielić od żółtek, przyprawić je szczyptą soli i ubić na sztywno. Następnie dodać 3 łyżki cukru i ubijać na gładką, piękna pianę. Żółtka utrzeć z pozostałym cukrem. Dodać roztopione masło i cukier wanilinowy. Stopniowo dodawać utartą pianę. Łyżką napełniać foremki do połowy. Następnie dać odrobinę konfitury jagodowej i nałożyć jeszcze jedną łyżkę ciasta. Piec ok. 25 minut w 180 st. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    smaczniutkie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    jagodowa- przepyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    a mąki nie dodajesz ?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !