Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka w pieprzowym sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 1 szt
marchew 1 szt
bulion drobiowy 1 szklanka
mąka 4 łyżki
cebula 1 szt
kwaśna śmietana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w pieprzowym sosie

Umytą, osuszoną pierś z kurczaka pokroić średniej wielkości kawałki. Każdy podsmażyć na patelni (aby lekko się zarumieniły) i przełożyć do osobnego garnka. Na tym samym tłuszczu lekko podsmażyć cebulę - wcześniej pokrojoną w kostkę i dodać ją do mięsa. Zalać to wszystko bulionem, dodać obraną marchew i dusić na wolnym ogniu około 20 minut. Po tym czasie wyjąć marchew, dodać zmielony pieprz kolorowy (około 1 łyżeczki) i dusić jeszcze przez około 10-15 minut. Zagęścić zawiesiną z mąki i śmietany, wymieszać dobrze, aby nie powstały grudy i podgotować jeszcze przez chwilę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 19.03.2012 15:38
bardzo dobre
MAR3STA 17.03.2012 18:14
smaczna
kate.500 22.02.2012 07:49
pysznosci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak