Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wołowina w czosnku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 1 kg
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
sól zmiękczająca do smaku
delikat czerwony do smaku
oliwa 1/3 szklanki
czosnek 2 głowki

Przepis i sposób przygotowania na: wołowina w czosnku

Polędwicę zamrażamy i zamrożoną kroimy na bardzo cieniutkie plasterki ( mrożoną lepiej się kroi ) i układamy od razu na półmisku. Wołowinę posypujemy solą, delikatem, kucharkiem, bazylią. Czosnek obieramy i miażdżymy dodajemy do oliwy mieszamy. Oliwą polewamy wołowinę. Podajemy z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 27.11.2013 09:16
mężowi by smakowało
Motorek 04.11.2013 08:17
fajne danie
m1monika 31.05.2013 08:12
super!!! :-)
jeta72 17.05.2013 08:25
rewelacja!!!
Łukasz15 02.05.2013 00:23
Wyśmienite danie
ben-ka 24.07.2012 07:55
ciekawa propozycja.
Anna152 03.04.2012 08:58
mniam
owca441 13.03.2012 17:42
super
owca441 13.03.2012 17:42
super
traktorek 16.02.2012 19:45
ale cuda może mi sie uda
MAR3STA 12.02.2012 14:52
fajne danie
pacpaw 11.02.2012 23:51
właśnie z powodu ceny rzadko jadam wołowinę
misia53 08.02.2012 21:06
polędwica wolowa jak nie ze starej sztuki jest pyszna ale jaka droga!
alaaa 08.02.2012 16:39
nie przepadam za surowym mięsem,
anja3107 08.02.2012 11:28
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak