Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik na zimno

mic
2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka truskawkowa 1 sztuka
woda 1/2 szklanki
Biszkopty 1 opakowanie
Żelatyna wieprzowa Prymat 6 łyżeczek
śmietana 30% 2 szklanki
cukier puder 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: sernik na zimno

Śmietanę wraz z cukrem pudre zmiknować należy na pulchną masę.. Następnie dodać żelatynę.
Tortownice wykładamy biszkoptami, na nie wylewamy mase . Pozostałe biszkopty kruszymy w wieksze kawałki i wysyoujemy na wierzch masy. Polewamy ostudzoną, ale nie zsiadniętą galaretką. Wstawiamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TEtalicha 02.10.2012 22:58
czas by go zrobić
Dorota37 05.09.2012 13:15
uwielbiam
Maniek2 15.08.2012 09:22
pyszny
Ewelina38 06.06.2012 21:43
uwielbiam to ciasto
Marta1986 16.05.2012 15:48
super
Angelika10 16.04.2012 00:08
lubię ;)
jolanta19 07.02.2012 16:45
mniam
Ewa6274879 07.02.2012 15:48
lubię takie serniczki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak