Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron domowy.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 sztuka
mąka 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron domowy.

Wyrobić ciasto, odczekać pół godziny, wałkować, kroić.
Można zrobić różnej szerokości wstążki, kokardki i.t.p.
Można z tego lepić pierożki tortellini lub ravioli.

Podałam podstawowy przelicznik- jedno jajo na 100 gram mąki, przeważnie mnoży się to kilka razy więcej na większe ilości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 13.06.2012 21:06
Wiele razy robiłam podobne ten przepis ; )
berys18 18.05.2012 15:34
domowy zawsze najlepszy
cris04 17.05.2012 22:14
robię podobnie....ale coraz rzadziej
Botwinka 16.05.2012 19:58
czy on na pewno jest robiony? jakoś na zdjęciu nie do końća widać, ja robię często taki makaron, szczególnie do rosołu robię obowiązkowo
Anna169Hosz 16.05.2012 10:21
Podziwiam pracowitość:)
jasiek 07.05.2012 10:43
polecam
pacpaw 05.05.2012 23:34
nigdy sam nie robiłem makaronu
ben-ka 03.05.2012 08:08
lubię ale rzadko robię.
Adamorek 02.05.2012 10:27
dawno takiego nie jadłem
Dorian 23.04.2012 07:58
domowy najlepszy
Dorota37 19.04.2012 11:50
smaczny
gosia561 03.03.2012 22:07
robię do zupki
jogobella231
jogobella231 24.02.2012 20:12
extra
luki1984 12.02.2012 20:32
robię podobny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak