Sposób przygotowania

Wyrobić ciasto, odczekać pół godziny, wałkować, kroić.
Można zrobić różnej szerokości wstążki, kokardki i.t.p.
Można z tego lepić pierożki tortellini lub ravioli.

Podałam podstawowy przelicznik- jedno jajo na 100 gram mąki, przeważnie mnoży się to kilka razy więcej na większe ilości.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    luki1984

    robię podobny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    extra
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    robię do zupki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    domowy najlepszy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    dawno takiego nie jadłem
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    lubię ale rzadko robię.
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    nigdy sam nie robiłem makaronu
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    polecam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Podziwiam pracowitość:)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Botwinka

    czy on na pewno jest robiony? jakoś na zdjęciu nie do końća widać, ja robię często taki makaron, szczególnie do rosołu robię obowiązkowo
  • 0
    original
    Opublikowano

    cris04

    robię podobnie....ale coraz rzadziej
  • 1
    original
    Opublikowano

    berys18

    domowy zawsze najlepszy
  • 2
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    Wiele razy robiłam podobne ten przepis ; )

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !