Sposób przygotowania

Pieczarki obieramy, kroimy w kostkę, podduszamy na oleju wraz z przyprawami takimi jak do kurczaka i kebab gyros.

Mięso mielone płuczemy i wyciskamy. Dodajemy do niego wyciśniętą, namoczoną bułkę tRTĄ, JAJKA. DODAJEMY DROBNIUTKO POKROJONĄ CEBULKE I CZOSNEK, SÓL, PIEPRZ- WEDLE UZNANIA.Dodajemy pieczarki. WSZYTSKO ZE SOBĄ UGNIATAMY . Formujemy kotlety. I kOTLECIKI OBTACZAMY W BUŁCE TARTEJ. SMAŻYMY NA ROZGRZANYM TŁUSZCZU Z OBYWU STRON NA RUMIANY KOLOR. kOTLETY MIELONE DLUŻEJ SIĘ SMAŻĄ NIŻ Z PIERSI KURCZAKA ITP.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    robię podobne, tyle, że ja pieczarki daję do środka - jako nadzienie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    o fajny pomysł ja lubię mielone z dodatkiem
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Botwinka

    często robię mielone z pieczarkami tylko trochę inaczej :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !