Sposób przygotowania

cebulę obrać i pokroić w grube plastry następnie udusić na maśle,dodać oczyszczone,umyte i pokrojone kurki dusić 15min.do garnka wlać wodę ok.1 litra zagotować dodać kostki bulionowe oraz uduszone kurki z cebulą doprawić gałką muszkatołową,tymiankiem i pieprzem białym,kilka kurek odłożyć a resztę zmiksować z zupą połowę śmietany wymieszać z mąką i połączyć z zupą i zagotować resztę zmiksować z żółtkami i odrobiną gorącej zupy całość połączyć z gotującą się zupą doprawić do smaku włożyć odłożone kurki wymieszać i podawać z groszkiem ptysiowym lub z kluseczkami.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    tom

    ciekawe połączenie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    fajna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    smaczna zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !