Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa kurkowa z tymiankiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki 1/2 kg.
cebula
masło 1 łyżka
śmietana 30% 1/2 szkl.
mąka ziemniaczana 1 łyżka
żółtko jajek 2 szt.
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
koperek
Pieprz biały mielony Prymat
bulion warzywny 1 kostka
tymianek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: zupa kurkowa z tymiankiem

cebulę obrać i pokroić w grube plastry następnie udusić na maśle,dodać oczyszczone,umyte i pokrojone kurki dusić 15min.do garnka wlać wodę ok.1 litra zagotować dodać kostki bulionowe oraz uduszone kurki z cebulą doprawić gałką muszkatołową,tymiankiem i pieprzem białym,kilka kurek odłożyć a resztę zmiksować z zupą połowę śmietany wymieszać z mąką i połączyć z zupą i zagotować resztę zmiksować z żółtkami i odrobiną gorącej zupy całość połączyć z gotującą się zupą doprawić do smaku włożyć odłożone kurki wymieszać i podawać z groszkiem ptysiowym lub z kluseczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 20.10.2013 14:34
fajny pomysł
Dorian 24.09.2013 21:41
smaczna zupka
Rybciia 06.03.2012 21:58
fajna
tom 06.02.2012 19:42
ciekawe połączenie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak