Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z chleba

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 500 gram
jaja 2 sztuki
śmietana 12% 100 ml
czubryca czerwona 1 łyżeczka
kurkuma 1/3 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
sól, pieprz do smaku
plastry sera żółtego 100 gram
groszek konserwowy 1 puszka
chleb 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z chleba

Porcja na blaszkę o wymiarach 24x19
Kromki chleba pokroić w kostkę i wymieszać z jajami, śmietaną, kurkumą, solą i pieprzem.
Odstawić.
Mięso wraz z czubryca czerwoną podsmażyć na odrobinie oleju.
Blaszkę wysmarować olejem i wyłożyć na nią chleb, docisnąć.
Na chleb wyłożyć mięso mielone a na nie groszek konserwowy odcedzony.
Na wierzchu ułożyć plastry sera żółtego.
Posypać ser czerwoną słodką papryką.

Zapiekać 20 minut pod folią w temp. 180 stopni, następnie folię zdjąć i zapiekać dalej jeszcze 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak