Sposób przygotowania

galaretki truskawkowe rozpuscic w 0.5 litra wody to samo zrobi z agrestowymi tylko wisniową/pomarańczową przyżądzic wg przepisu na opakowaniu. brytfannę lub duze naczynie żaroodporne wyłoży biszkoptami a pomiędzy biszkopty wsypac kulki czekoladowe (do mleka). Kiedy galaretki ostygną 2 bite śmietany przyrządzic w 200ml mleka i zmiksowac z zimnymi galaretkami truskawkowymi, wlac delikatnie do wyłożonego biszkoptami i kulkami czekoladowymi naczynia. Kolejne 2 bite śmietany przyrządzic tak samo w 200ml mleka i zmiksowac z galaretkami agrestowymi wlac delikatnie na pierwszą warstwę truskawkową. Wstawic do lodówki. kiedy galaretka wiśniowa zacznie delikatnie tężec wylac ją na wierzch. Kiedy stężeje galaretka wisniowa deser jest gotowy

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    mniam mniam...:0)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !