Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Eklery faszerowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

eklery suche 20 sztuk
pieczarki 0,5 kg
ser żółty 20 dag
śmietana kremówka 250 g
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Eklery faszerowane

Myjemy pieczarki, kroimy je w kostkę i smażymy ok 10 minut z łyżeczką soli. po tym czasie zestawiamy je z kuchenki do ostygniecia. Wówczas dodajemy do pieczarek starty ser na tarce o dużych oczkach. Następnie ubijamy śmietanę i delikatnie łączymy ja z farszem. Masę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Taką masą przekładamy wcześniej przekrojone eklery na pół. po przełożeniu składamy ponownie w całość i wstawiamy na ok 20 min do piekarnika nagrzanego w temp 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak