Sposób przygotowania

To aromatyczne masełko dodajemy na talerzu na cieplutki makaron , pod sosy i dodatki aby podkreślić go ,aromatycznym bazyliowym akcentem , oraz zapobiec sklejaniu się.
Może przepis wydaje się mało skomplikowany ale ja jestem maniakiem smakowych masełek :)

Bazyliowe - Najlepsze jest pod sosy czerwone, pomidorowe , wołowiną, wieprzowiną

Masło najlepszej jakości jakie udało nam się zakupić,posypujemy suszona bazylią trąc ja mocno w dłoniach tak by dostała odrobinę ciepła , ugniatamy widelcem i formujemy w sztabkę. Wstawiamy do zamrażarki na 5 minut, Wyjmujemy tniemy w kosteczki i każdą kosteczkę dekorujemy świeżym listkiem bazylii.

Pieprzowe -Najlepsze jest pod sosy białe, śmietanowe , z kurczakiem i pieczarkami

Pieprz kolorowy tłuczemy w moździerzu lub używamy gruboziarnistego młynka.
Masło najlepszej jakości jakie udało nam się zakupić, kroimy w kosteczkę , posypujemy i delikatnie mieszamy z pieprzem tak by oblepić dokładnie kostki , całość przekładamy na 5 minut do zamrażarki


.


Posypujemy gorący makaron. I przygląda się jak się rozpuszcza..

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    doskonałe zdjęcia
  • 1
    original
    Opublikowano

    malcik111

    świetny pomysł na zdjęcie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    joanna43

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna43

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !