Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masełko bazyliowe i pieprzowe do makaronu

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 100 gram
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Masełko bazyliowe i pieprzowe do makaronu

To aromatyczne masełko dodajemy na talerzu na cieplutki makaron , pod sosy i dodatki aby podkreślić go ,aromatycznym bazyliowym akcentem , oraz zapobiec sklejaniu się.
Może przepis wydaje się mało skomplikowany ale ja jestem maniakiem smakowych masełek :)

Bazyliowe - Najlepsze jest pod sosy czerwone, pomidorowe , wołowiną, wieprzowiną

Masło najlepszej jakości jakie udało nam się zakupić,posypujemy suszona bazylią trąc ja mocno w dłoniach tak by dostała odrobinę ciepła , ugniatamy widelcem i formujemy w sztabkę. Wstawiamy do zamrażarki na 5 minut, Wyjmujemy tniemy w kosteczki i każdą kosteczkę dekorujemy świeżym listkiem bazylii.

Pieprzowe -Najlepsze jest pod sosy białe, śmietanowe , z kurczakiem i pieczarkami

Pieprz kolorowy tłuczemy w moździerzu lub używamy gruboziarnistego młynka.
Masło najlepszej jakości jakie udało nam się zakupić, kroimy w kosteczkę , posypujemy i delikatnie mieszamy z pieprzem tak by oblepić dokładnie kostki , całość przekładamy na 5 minut do zamrażarki


.


Posypujemy gorący makaron. I przygląda się jak się rozpuszcza..

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna43 19.04.2012 11:34
super
joanna43 19.04.2012 11:34
super
Wojt@s
Wojt@s 31.03.2012 21:08
extra
malcik111 27.03.2012 13:06
świetny pomysł na zdjęcie!
caralajna 26.02.2012 09:38
doskonałe zdjęcia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak