Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto Mleczna Pychotka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
mąka ziemniaczana 1 szklanka
mąka pszenna 1 szklanka
cukier 2 szklanki
kakao 2 łyżeczki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
margaryna w kostce 30 dag
cukier wanilinowy 2 opakowania
mleko w proszku 3 szklanki
polewa czekoladowa 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Mleczna Pychotka

Biszkopt:
Białka zmiksować na puch z 1 szklanką cukru. Dodaj żółtka zmiksuj. potem dodaj reszte składników( mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną, kakao i proszek do pieczenia). Upiec biszkopt w temperaturze 180 stopni 30 minut.
Po wystudzeniu przekroić na pół.
Krem:
Mleko zagotować z 1 szklanką cukru i 2 opakowaniami cukru waniliowego. Ostudzić.
Miękką margarynę trzeba utrzeć, dodając mleko i mleko w proszku.
Masę przełożyć na 1 część biszkoptu i przekryć drugą.
Polać gotową polewą.
:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tom 06.02.2012 19:43
ciekawe ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak