Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 20 dkg
cukier 25 dkg
jaja 5
jabłka 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z jabłkami

Jaja utrzeć do białości z cukrem i delikatnie połączyć z mąką. Tortownice wysmarować tłuszczem. Jabłka obrać, pozbawić gniazd i pokroić na małe kawałki. Ułożyć w tortownicy i na jabłka wylać ciasto. Piec ok 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak