Sposób przygotowania

Mleko, masło, cukier i kakao rozpuszczamy w garnku i gotujemy na wolnym ogniu ok.10 min. Studzimy do temperatury pokojowej, dodajemy esencję miętową i tyle mleka w proszku, żeby masa była bardzo gęsta i można w niej postawić łyżkę. Przekładamy masę do płaskiego naczynia, zostawiamy 2 godziny w chłodnym miejscu, przekładamy do lodówki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Bardzo lubię domową czekoladę. Kiedyś robiłam ją bardzo często, choć z miętą nie próbowałam :)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    Esencja mietowa czyli co ? napar z herbaty czy jest coś takiego gotowego,? przepraszam ale nie kupowałam nigdy i stąd moje pytanie
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    z miętą też się nie spotkałam w czekoladzie choć z nadzieniem miętowym owszem
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !