Sposób przygotowania

Takie kluski mogą jeść osoby na diecie bezjajecznej. Do miski z mąka wsypujemy sól, dolewamy oliwę i stopniowo mieszając ( ja widelcem) dolewamy wodę gazowaną aż do uzyskania ciasta o konsystencji gęstej śmietany. Przekładamy ciasto na duży płaski talerz i nad garnkiem z posolonym wrzątkiem odcinamy nożem kluseczki wrzucając je do wody. Gotujemy 2-3 minuty od zagotowania, przecinając najpierw jedną kluskę, żeby zobaczyć, czy nie jest surowa w środku. Odcedzamy, możemy prze;ac zimną woda ale jeśli zaraz je polewamy sosem, nie trzeba tego robić. Takie kluski są bardzo lekkie i delikatne.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    fajny przepis na kluski:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wacław

    szybkie i smaczne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !