Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pianka jogurtowa z musem jabłkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt naturalny 800 ml
mus jabłkowy 3/4 szklanki
cukier puder 2 łyżki
galaretka truskawkowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pianka jogurtowa z musem jabłkowym

Galaretki rozpuszczamy w nieco mniejszej ilości wrzącej wody – 1, 5 szklanki na jedną i studzimy dokładnie mieszając. Gdy zaczynają tężeć, ubijamy jogurty z cukrem-pudrem. Dodajemy je do galaretek, mieszając dokładnie albo miksując na najmniejszych obrotach, na końcu dodajemy mus jabłkowy. Wstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę, żeby deser zastygł.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 13.02.2013 22:22
ja robiłam taką piankę ale na kremówce,ciekawa jestem twojego pomysłu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak