Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka w marynacie paprykowej

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka 1
Papryka ostra mielona Prymat
Czosnek suszony Prymat
pieprz
sól
bazylia
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka w marynacie paprykowej

Kroki postępowania

1
Do miseczki wsypujemy 0,5 łyżeczki ostrej papryki chili, 1,5 łyżeczki słodkiej papryki, łyżeczkę soli, łyżeczkę sproszkowanego czosnku, nieco pieprzu oraz bazyli. Dolewamy tyle oleju aby dokładnie rozprowadzić składniki marynaty. marynatą nacieramy mięso i odstawiamy na 5-6h.
Krok 1 - Łopatka w marynacie paprykowej foto
2
Mięso wkładamy do rękawa kuchennego, wiążemy i wstawiamy do nagrzanego do 180* piekarnika i pieczemy 60 minut.
Krok 2 - Łopatka w marynacie paprykowej foto
3
Po tym czasie rozcinamy folie i pieczemy jeszcze 10 minut, aby mięso się zarumieniło.
Krok 3 - Łopatka w marynacie paprykowej foto
4
Gorące mięso kroimy w plastry i podajemy do obiadu, można polać sosem
Krok 4 - Łopatka w marynacie paprykowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Melania 30.08.2013 17:11
Wygląda bardzo smakowicie :)
rjustysia 07.07.2012 13:18
Bardzo smacznie wygląda :)
BernadettaP 27.04.2012 09:20
Pyszne i zdrowo przygotowane mięsko :)
Sroczka 06.02.2012 12:35
przepis prosty i smaczne mięso
Beatris 06.02.2012 12:09
Apetyczne mięsko.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak