Sposób przygotowania

mięso opłukać osuszyć papierowym ręcznikiem delikatnie rozbić i posypać z obu stron solą oraz pieprzem cytrynę sparzyć osuszyć i pokroić na plasterki dwie łyżki masła rozetrzeć z natką pietruszki zwinąć za pomocą papieru w rulon i schłodzić w lodówce jajko roztrzepać z 1 łyżką wody i szczyptą soli sznycle obtoczyć w mące jajku i bułce tartej smażyć na oliwie z dodatkiem pozostałego masła z obu stron na rumiano a następnie ułożyć na półmisku na każdym sznyclu połozyć krązek masłą pietruszkowego i plasterek cytryny

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    sznycel i schabowy to moje ulubione danie;]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !