Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka rosyjskie

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 200 g
mąka 300 g
cukier puder 3 łyżki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
sól 1 szczypta
orzechy włoskie 120 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka rosyjskie

Kroki postępowania

1
Z mąki, masła, soli , proszku do pieczenia i cukru pudru zagnieść ciasto. Dodać pokrojone orzechy i dobrze ugnieść. Włożyć na 30 minuto lodówki Chłodne ciasto ugnieść jeszcze raz żeby zmiękło i uformować kuleczki.
Krok 1 - Ciasteczka rosyjskie foto
2
Piec na jasnozłoty kolor w temp.170-180 st.C 15-20 min
Krok 2 - Ciasteczka rosyjskie foto
3
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem
Krok 3 - Ciasteczka rosyjskie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marcinkemp 17.03.2013 10:00
Ile wyszło ci ciasteczek z podanego przepisu? Napisz też gdzie je piekłaś?
Iwusia 03.10.2012 23:16
bardzo fajne ciasteczka
ZEWA 02.08.2012 20:38
nie znam takich ciasteczek, fajne
Andysz 14.06.2012 20:43
pycha!;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak