Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z mąki kukurydzianej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka kukurydziana 10 dkg
jaja 4
cukier 12 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z mąki kukurydzianej

Żółtka utrzeć z cukrem waniliowym. Białka ubić na sztywną pianę, wymieszać z żółtkami. Przesianą mąkę wymieszać lekko z masą jajeczną. Ciasto wlać do formy. Piec 30-40 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak