Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłkowy farsz

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1,5 kg
orzechy 1 szklanka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/4 szklanki
sok z cytryny
cukier 1/2 szklanki
cynamon 1 lyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: jabłkowy farsz

Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy je drobno w kostkę. Do jabłem dodajemy kilkanoście krpoli soku z cytrny, by nam nie ściemniały. Następnie posypujemy cynamonem i mieszamy. Dodajemy orzechy rozgniecione i bułke tartą. Mieszamy. Taki farsz używamy do nadziania ciast, rogalików czy innych potraw, np. kurczaka, perliczki, ziemniaków.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 17.02.2012 17:57
fajny
anna186 06.02.2012 17:22
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak