Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nadziewane ogórki

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza gryczana 1 szklanka
ryż 1/3 szklanki
mięso mielone 300 g
pomidory 3

Przepis i sposób przygotowania na: nadziewane ogórki

Ogórki obieramy ze skórki, przecinamy wzdłuż i łyżeczką wydrążamy ze środka miąższ. Gotujemy osobno kasze i ryż przez około 15 minut. Surowe mielone mięso mieszamy z ugotowanym ryżem i kaszą. Nakładamy farsz w ogórki i polewamy pomidorowym sosem, zrobionym ze zmiksowanych pomidorów. Zapiekamy około 40 minut w 180 stopiach. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 18.03.2012 08:29
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak