Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nadziewane bakłażany

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 300 g
pomidory 1 puszka
ocet 1 lyzka
cukier 1 lyzka
sól
pieprz
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: nadziewane bakłażany

Bakłażany myjemy i przecinamy wzdłuż. Wydrążamy łyżeczką miąższ ze środka. Miąższ drobno siekamy wraz z mięsem i wkładamy z powrotem do połówek bakłażanów. Układamy je w naczyniu zaroodpornym i zalewamy rozdrobnionymi pomidorami wymieszanymi z octem i cukrem, solą oraz pieprzem. Zapiekamy około 30 minut w 190 stopniach. Poleca, są smaczne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 18.04.2012 07:11
super
aginaa 26.02.2012 20:33
polecam
cooleczka 17.02.2012 17:47
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak