Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

miodowy kurczak

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1
miód 5 lyzek
gałka muszkatułowa 1/2 lyzeczki
masło 3 lyzki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: miodowy kurczak

Kurczaka dokładnie myjemy, odcinamy kuper i szyjke. Następnie nacieramy kurczaka solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Masło rozpuszczamy i gdy nam ostygnie łączymy z miodem i gałką muszkatułową. Taką marynatą nacieramy kurczaka. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy około 1,5-2 godzin w zależności od wielkości kurczaka. W trakcie pieczenia podlewamy wytworzynym sokiem z kurczaka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 21.02.2012 11:07
Pomysł na kurczaka bardzo ciekawy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak