Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

smażone pstrągi

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrągi 3
cebula 1
olej 5 łyżek
sól
pieprz
kminek
sok z cytryny 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: smażone pstrągi

Składniki marynaty: sol, pieprz, kminek, olej i sok z cytryny dokładnie mieszamy. Pstrągi wypatroszyć, nie odcinamy głowy i ogona. Następnie dokładnie myjemy i obkładamy marynatą, wkładamy do lodówki na 1-2 godziny. Następnie do każdej ryby wkładamy plasterki cebuli i smażymy, obracając na rozgrzanym oleju. Można także grillować lub piec w piekarniku, wcześniej trzeba jednak owinąć w folię aluminiową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak