Sposób przygotowania

W garnku z woda gotujemy żeberka z dodatkiem soli i liscia laurowego .Ugotowane żeberka wyciągamy i kroimy w kostkę . Do wywaru po żeberka dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i stratą na tarce marchewkę .Dodajemy kostkę warzywną .Na patelni rozpuszczamy masło .Dajemy posiekaną cebulę smażymy dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i pokrojoną w kostkę kiełbasę i żeberka .Smażymy .Dodajemy paprykę słodką i przecier .Mieszamy Dodajemy łyżeczkę mąki dobrze mieszamy i wlewamy trochę wywaru z zupy mieszamy ,żeby mąką się rozpuściła .Wlewamy zawartość patelni do garnka z warzywami .Mieszamy .Dodajemy makaron . Doprawiamy do smaku solą pieprzem . Zaciągamy śmietanką 12 procentową .

Komentarze

  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    syta i pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    jest super robiłąm

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !