Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moja zupa wiejska

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka 2 szt
kiełbasa 1 laska
ziemniaki 3 szt
marchewka 1 szt
cebula 1 szt
pieczarki 5 szt
makaron 1 garść
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
bulion drobiowy 2 kostki
śmietana 1/2 opakowania
mąka 1/2 łyżki
konsentrat pomidorowy 1/2 łyżki
Pieprz biały mielony Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
masło 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Moja zupa wiejska

W garnku z woda gotujemy żeberka z dodatkiem soli i liscia laurowego .Ugotowane żeberka wyciągamy i kroimy w kostkę . Do wywaru po żeberka dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i stratą na tarce marchewkę .Dodajemy kostkę warzywną .Na patelni rozpuszczamy masło .Dajemy posiekaną cebulę smażymy dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i pokrojoną w kostkę kiełbasę i żeberka .Smażymy .Dodajemy paprykę słodką i przecier .Mieszamy Dodajemy łyżeczkę mąki dobrze mieszamy i wlewamy trochę wywaru z zupy mieszamy ,żeby mąką się rozpuściła .Wlewamy zawartość patelni do garnka z warzywami .Mieszamy .Dodajemy makaron . Doprawiamy do smaku solą pieprzem . Zaciągamy śmietanką 12 procentową .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka170
Agnieszka170 06.02.2012 15:53
jest super robiłąm
Justyna Jussstiii 06.02.2012 13:24
super
iwa643 06.02.2012 06:07
syta i pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak