Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jabłkami na ciepło

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 30 dag
jajko 2
jabłka 3
mleko 1/2 szklanki
woda gazowana 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier wanilinowy 1 łyżeczka
cynamon Prymat
cukier 2 łyżki
cukier puder
sól
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jabłkami na ciepło

Mąkę,jajka,mleko i wodę mieszamy,dodajemy cukier,proszek do pieczenia,cukier waniliowy,szczypta soli,całość mieszamy,ciasto nie może być ani gęste ani rzadkie.Obrać jabłka.Obrane jabłka kroimy w talarki i posypujemy cynamonem,po czym dodajemy do ciasta.Racuchy smażymy na rozgrzanym oleju.Posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 23.10.2012 08:04
na ciepło najlepsze;]
Aneta41 29.03.2012 19:32
szybko i smacznie
Seba 14.02.2012 09:58
smaczne
Mirka-Ludomila 08.02.2012 21:59
smaczne
Andzia1977
Andzia1977 08.02.2012 21:51
pyszotka
mela251
mela251 06.02.2012 09:15
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak