Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź pod pierzynką

kec
2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 4 sztuki
ziemniaki 3-4 sztuki
marchew 2 sztuki
jaja 4 sztuki
majonez 500 ml
jogurt naturalny 4-5 łyzek
sok z cytryny 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
śledzie w occie 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź pod pierzynką

Kroki postępowania

1
Marchewkę, ziemniaki ugotować w mundurkach. jajka ugotować na twardo, obrać.
Krok 1 - Śledź pod pierzynką foto
2
śledzie pokroić w kostkę, ułożyć na dole miski na to 2 cebule pokrojone w kostkę
Krok 2 - Śledź pod pierzynką foto
3
następnie przygotować sos: majonez, jogurt, sok z cytryny, przyprawy wymieszać można do smaku dodać odrobinę cukru. Nałożyć 3-4 łyżki na śledzie na to zetrzeć na grubych tarkach ziemniaki. Na górę sos.
Krok 3 - Śledź pod pierzynką foto
4
na górę startą lub pokrojoną w kostkę marchewkę
Krok 4 - Śledź pod pierzynką foto
5
pokrój w kostkę postarzałą cebulę, , jajka, sos
Krok 5 - Śledź pod pierzynką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak