Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń rzymska czosnkowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
jajko 3 sztuki
cebula 1 sztuka
czosnek 6 ząbków
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń rzymska czosnkowa

Kroki postępowania

1
mięso włożyć do miski (ja do blendera akurat) zmiksować na gładką masę, lub ręcznie wyrobić. Pokroić cebulę w kosteczkę, czosnek obrać przecisnąć przez praskę dodać do mięsa. Dodać jajka, Bułkę tartą, majeranek, sól i pieprz.
Dobrze wszystko wyrobić.
Krok 1 - Pieczeń rzymska czosnkowa foto
2
Tak przygotowaną masę włożyć do blaszki prostokątnej lub żaroodpornej. Piec 1,5 godziny w temp. 180-200 stopni.
Krok 2 - Pieczeń rzymska czosnkowa foto
3
po wyjęciu z piekarnika ostudzić co najmniej 12 godzin
Krok 3 - Pieczeń rzymska czosnkowa foto
4
A tak wygląda gotowa:)
Krok 4 - Pieczeń rzymska czosnkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata22 06.02.2012 19:19
fajne
Anna146 06.02.2012 07:02
akurat na mroźną zimę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak