Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Precelki z kminkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 20 dkg
margaryna 10 dkg
żółtko jajek 1
śmietana 10 ml
sól
białko 1
kminek

Przepis i sposób przygotowania na: Precelki z kminkiem

Mąkę, tłuszcz, żółtka, śmietanę i sól wymieszać. Wyrobić ciasto i schłodzić je w lodówce ok godziny.Następnie wyrabiać wałeczki, zwinąć w ósemki i posmarować białkiem. Precelki ułożyć na blasze i posypać kminkiem, piec aż się zrumienią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 29.10.2012 13:55
mogą być smaczne, lubię smak kminku;)
Justyna Jussstiii 15.08.2011 08:50
super pomysł
tomcio 16.08.2010 11:38
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak