Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z buraczkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 2
buraki 50 dag
orzechy włoskie 10 dag
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
smalec 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
sól
pieprz
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z buraczkami

Pierś rozbić, doprawić, obtoczyć w jajku i bułce tartej. Usmażyć na smalcu. Buraki ugotować, pokroić w kostkę. Dodać pokrojone orzechy, pietruszkę, sok z cytryny, oliwę, sól i pieprz. Wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edita15 05.02.2012 21:44
ale pyszny obiadek
tom 05.02.2012 21:42
mniam mniam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak