Sposób przygotowania

Pyszne i szybkie ciasto do kawy z koleżanką.

1. Ciasto drożdżowe rozwałkuj na prostokąt.
2. Na jednej z dłuższych krawędzi wyłóż twaróg rozmieszany z jednym, całym jajkiem i cukrem.
3. Wzdłuż masy serowej poukładaj całe migdały, a na masę wyłóż cienką warstwę dżemu.
4. Zwiń ciasto formując rulon.
5. Powstały rulon zwiń tak, żeby powstał ślimak.
6. Serowego ślimaka posmaruj oliwą i pokruszonymi migdałami.
7. Ślimaka piecz 30 minut w temperaturze 180C.

SMACZNEGO!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    tom

    apetycznie wygląda :)
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    edita15

    pycha
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajnie wygląda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    ciasto drożdżowe z serem najlepsze :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    mmmm
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Izka192

    apetycznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    mala2021

    do kawy idealny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    w sam raz do kawy :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    do kawy pychotka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !