Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowy ślimak

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto drożdżowe:
jajko
cukier
migdały
dżem

Przepis i sposób przygotowania na: Serowy ślimak

Pyszne i szybkie ciasto do kawy z koleżanką.

1. Ciasto drożdżowe rozwałkuj na prostokąt.
2. Na jednej z dłuższych krawędzi wyłóż twaróg rozmieszany z jednym, całym jajkiem i cukrem.
3. Wzdłuż masy serowej poukładaj całe migdały, a na masę wyłóż cienką warstwę dżemu.
4. Zwiń ciasto formując rulon.
5. Powstały rulon zwiń tak, żeby powstał ślimak.
6. Serowego ślimaka posmaruj oliwą i pokruszonymi migdałami.
7. Ślimaka piecz 30 minut w temperaturze 180C.

SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 10.04.2013 18:40
do kawy pychotka
Gosia20 26.04.2012 20:42
w sam raz do kawy :)
Grazyna0211 08.03.2012 21:16
pyszny
mala2021 27.02.2012 08:33
do kawy idealny
Izka192 09.02.2012 18:27
apetycznie wygląda
Kamila/kami007 06.02.2012 08:49
mmmm
Ewa6274879 05.02.2012 23:32
ciasto drożdżowe z serem najlepsze :)
caralajna 05.02.2012 22:38
fajnie wygląda
edita15 05.02.2012 21:45
pycha
tom 05.02.2012 21:42
apetycznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak