Sposób przygotowania

Ubić pianę z białek, w czasie ubijania wsypać cukier, dodać żółtka i mąkę, delikatnie wymieszać. Ser zemleć, dodać tłuszczu i olejek cytrynowy, dokładnie utrzeć. Do małej tortownicy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą wlać masę biszkoptową. Na tę masę równomiernie kłaść masę serową. Piec około 30 minut początkowo w temperaturze 150-160 stopni C, następnie podwyższając ją do 200 stopni C.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    mmmm
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    melonik

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    musi być dobre
  • 0
    beztytulu
    Opublikowano

    marzenciak1985

    musi być pyszne, szkoda, że zdjęcia nie ma :(
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    smaczne ciasto ,polecam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny deser...
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    rzadko piekę w kuchni
  • 0
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    V_kuchareczka

    Bardzo dobrze się zapowiada
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobry
  • 0
    original
    Opublikowano

    JaPaqc

    nigdy takiego nie jadłem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !